Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.

Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
 

Stiri:

Forumul este deschis pentru participare




Răspuns

Nume:
Adresa de email:
Titlu:
Pictogramă mesaj:

Verificare:
Cum se scrie două sute în cifre?:

comenzi rapide: apăsaţi alt+s pentru a trimite / posta sau alt+p pentru a previzualiza


Rezumatul Subiectului

Creat de: horia cristian
« : 07 Ianuarie 2014, 06:10:43 pm »

Raspunsul corect e "alcool solid". E o formă de combustibil utilizat în bucatarie, pentru a menține calde alimentele. Sunt de regulă pastile, de culoare albă, cilindrice, cam de 3-4 cm diametru și 2 cm înălțime. Ard cu flacără albastruie și temperatura flăcării este relaiv scăzută. Se folosesc și la prepararea și menținerea fondue-urilor.
Creat de: vio
« : 07 Octombrie 2013, 06:57:53 am »

Se mai poate spune "alcool solid"
Creat de: Manuela
« : 05 Martie 2013, 10:05:11 pm »

Multumesc mult pentru raspuns, cred ca am sa las alcool sec ;)
Creat de: Lucian Velea
« : 05 Martie 2013, 08:57:23 am »

Dacă spunem "vin sec", logic e să fie "alcool sec", sensul fiind acelaşi.
Creat de: Manuela
« : 04 Martie 2013, 10:15:42 pm »

Salut,

Lucrez la o traducere din engleza in romana si nu sunt sigura care e echivalentul lui dry alcohol. In franceza am gasit ca e alcool sec, dar in romana nu stiu daca exista termenul.

"If you must heat food indoors, be sure you have enough dry alcohol."
SMF 2.0.1 | SMF © 2011, Simple Machines